A Bibó István Szakkollégium hallgatói jártak az Emlékpontban

Emlékpont

  A budapesti Bibó István Szakkollégium hallgatóinak egy csoportja kereste fel szerdán a hódmezővásárhelyi Emlékpontot. A szakkollégium hallgatói az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karának jogász és politológia szakos hallgatói lehetnek, s a szakkollégium az elmélyültebb kutatómunka lehetőségét biztosítja tagjainak kurzusain.

A tizennégy fős csoport - amelyben a kollégium tagjai mellett más egyetemisták is helyt kaptak - Dr. Franczel Richárdnak, a Bibó István Szakkollégium oktatójának vezetésével érkezett Hódmezővásárhelyre a Magyarország alkotmányos intézményei című szakkollégiumi kurzus keretében. A csoportot előbb Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője fogadta a vásárhelyi városházán, majd az Emlékpontban tettek látogatást a szakkollégisták. Ennek során Miklós Péter történész, az közgyűjtemény vezetője vezette végig a hallgatókat az Emlékpont állandó kiállításán, valamint a munkásőrség hódmezővásárhelyi történetét bemutató időszaki tárlatán.

A tárlatvezetést követően a hallgatókat vezető Fraczell Richárd fontosnak tartotta kiemelni, hogy az Emlékpontban tett látogatás tágította a hallgatók látókörét, hiszen megismerhették, hogy nemcsak országos, de helyi szinten is milyen súlyos következményekkel járt az államszocialista rendszer több évtizedig tartó erőszakos fenntartása.

https://tiltottvoroscsillag.blogstar.hu/./pages/tiltottvoroscsillag/contents/blog/37617/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?