Az Emlékpont kiadványairól a szegedi egyetemi könyvtárban

Emlékpont

A hódmezővásárhelyi Emlékpont kiadványsorozata, az Emlékpont Könyvek nyolcadik és kilencedik kötetét mutatták be Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárának Egyetemi szerzők, kiadók, műhelyek című rendezvénysorozatának keretében.

 

Miklós Péter, az Emlékpont intézményvezetője, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának főiskolai docense A katolikus egyház Hódmezővásárhelyen (1944–1950) című könyvét, valamint Bencsik Péter, a szegedi egyetem bölcsészkarának egyetemi adjunktusa Hódmezővásárhely politika élete 1944-1950 között című munkáját Marjanucz László tanszékvezető egyetemi docens ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

– Az Emlékpont kiadványainak célja Vásárhely huszadik századi történetének föltárása mellett az intézményben folyó, illetve az ahhoz kötődő történelmi kutatások eredményeinek a szélesebb közvéleménnyel való megismertetése. Ezért is öröm, hogy a szegedi egyetemi könyvtárban is lehetőség nyílt ezen törekvések bemutatására, valamint a legutóbb megjelent két kötet ismertetésére – mondta Miklós Péter.

https://tiltottvoroscsillag.blogstar.hu/./pages/tiltottvoroscsillag/contents/blog/49315/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?