Szegedi pedagógusok szakmai napja az Emlékpontban

Emlékpont

Ismereteket, élményeket és tapasztalatokat gyűjteni látogatott szombaton Hódmezővásárhelyre a szegedi Gregor József Általános iskola tanári kara. A pedagógusok felkeresték az Emlékpontot, miután meglátogatták a Szent István Általános Iskolát.

Pocsai Blanka, a szegedi tanintézmény vezetője elmondta: az ökoiskola cím megszerzését tűzték ki célul maguk elé, s ennek eléréséhez jó partnert találtak a minősítést már a magáénak tudó vásárhelyi Szent István Általános Iskola vezetésében, akikkel közös programot szerveztek a téglagyári kubikoknál kialakított tanösvényen. Az iskolaigazgató hangsúlyozta: fontos, hogy a pedagógusok több területről szerzett, alapos ismeretekkel felvértezve neveljék a gyerekeket, s ehhez is hozzájárult az Emlékpontban tett látogatás.

A 2006 óta működő Emlékpont az ország egyetlen olyan intézménye, amely egy település államszocializmus-kori múltját igyekszik feltárni – erről Miklós Péter, a közgyűjtemény intézményvezetője beszélt a vendégeknek. Mint elmondta, hogy míg a szintén az Emlékpont által működtetett Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhely a nácizmus rémtetteit és azok következményeit tárja fel, addig az Emlékpont az 1945 és 1990 közötti, szocializmuskori vásárhelyi eseményekkel kapcsolatosan végez tudományos kutatásokat, amelynek eredményeit feldolgozza és be is mutatja.

 

https://tiltottvoroscsillag.blogstar.hu/./pages/tiltottvoroscsillag/contents/blog/51588/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?